نوشته شده توسط : ذهن نو

افسردگی مالیخولیایی یا ملانکولیک نام یکی از حالت‌های بیماری افسردگی است که در میان روانشناسان با نام افسردگی زیستی نیز شناخته می‌شود. این حالت از افسردگی معمولاً به دلیل تغییر در میزان ترشح انتقال‌دهنده‌های عصبی ازجمله سروتونین ایجاد می‌شود و باعث بروز نشانه‌هایی همچون احساس غم، عذاب وجدان، اعتمادبه‌نفس پایین و همچنین مشکلاتی در خواب و اشتها خواهد شد. با توجه به اینکه افسردگی مالیخولیایی معمولاً باعث بروز نشانه‌های نسبتاً شدیدی از افسردگی می‌شود توجه به درمان آن اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین خاطر بهتر است درصورتی‌که این نشانه‌ها را در خود یا هریک از اطرافیان احساس می‌کنید با یک مشاور در زمینه بیماری‌های روانی مشورت نمایید. ما در این مطلب راجع به افسردگی مالیخولیایی و دلایل و راه‌های درمان آن صحبت خواهیم کرد.

منبع : 

افسردگی مالیخولیایی

علت و درمان افسردگی مالیخولیایی

مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات 

 

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

 

مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلیمشاوره تحصیلی

از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها 

ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر 

 

 

افسردگی مالیخولیایی چیست؟

اختلال افسردگی بیماری است که به‌صورت دوره‌هایی از غم و ناراحتی شناخته می‌شود بااین‌حال انواع مختلفی از این اختلال وجود دارد که ازنظر دلایل ایجاد، نوع و شدت نشانه‌ها و همین‌طور مدت باقی ماندن علائم با یکدیگر تفاوت دارند. یکی از انواع افسردگی حالت ملانکولیک یا افسردگی مالیخولیایی است که به‌عنوان یکی از شدیدترین حالت‌های افسردگی شناخته می‌شود.

روانشناسان معتقدند که افسردگی مالیخولیایی نشانه‌های کلاسیک افسردگی همچون احساس غم و ناراحتی، بیدار شدن در اوایل صبح و دشواری در به خواب رفتن را به همراه خواهد داشت. همچنین معمولاً فرض می‌شود که مبتلایان به این اختلال بیش از هر چیز در تنظیم انتقال‌دهنده‌های عصبی مغز دچار مشکل هستند و به همین خاطر است که شدت افسردگی تجربه‌شده در آن‌ها ممکن است بیش از سایر حالت‌های افسردگی باشد.

با توجه به اینکه پایین بودن سطح انتقال‌دهنده‌های عصبی ازجمله سروتونین احتمال فکر کردن به مرگ و رفتارهای آسیب زدن به خود را افزایش می‌دهد بهتر است برای درمان این اختلال هرچه سریع‌تر اقداماتی صورت بگیرد.

تماس با مشاور

نشانه‌های افسردگی مالیخولیایی

به‌طورکلی درصورتی‌که برای مدت دو هفته حداقل 5 نشانه از نشانه‌های زیر در فردی وجود داشته باشد دچار اختلال افسردگی ملانکولیک خواهد بود.

  • احساس غم و ناراحتی
  • احساس لذت نبردن از زندگی
  • تغییر در اشتها و وزن فرد
  • تغییر در الگوی خواب
  • احساس خستگی و بی انرژی بودن در اکثر ساعات روز
  • کند شدن سرعت حرکت و فعالیت فرد
  • کاهش تمرکز و ناتوانی در تصمیم‌گیری
  • احساس ضعف در عزت‌نفس، احساس عذاب وجدان و احساس گناه
  • فکر راجع به مرگ، رفتارهای آسیب زدن به خود و یا خودکشی

همانطور که گفته شد اختلال افسردگی مالیخولیایی به این صورت از سایر انواع افسردگی جدا می‌شود که برخی از نشانه‌ها را شدیدتر از سایرین دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به احساس غم و ناراحتی، دشواری در به خواب رفتن و صبح زود بیدار شدن، احساس خستگی و بی انرژی بودن که حتی با خواب نیز برطرف نمی‌شود، ضعف در اعتمادبه‌نفس و همچنین افکار مرگ و آسیب رساندن به خود اشاره کرد.

 

بیشتر بخوانید : علائم افسردگی شدید | نشانه های افسردگی چیست؟

 

دلایل افسردگی مالیخولیایی

اگرچه روانشناسان معتقدند که اصلی‌ترین دلیل ایجاد اختلال افسردگی ملانکولیک کاهش انتقال‌دهنده‌های عصبی است بااین‌حال باید به این نکته توجه داشت که تمامی انواع اختلال افسردگی اساسی دارای زمینه‌های مشترک فیزیولوژیک-روانی- اجتماعی هستند. در ادامه اصلی‌ترین دلایل بروز افسردگی مالیخولیایی به‌غیراز کاهش سطح سروتونین را بررسی خواهیم کرد.

تجربیات تلخ زندگی

تجربیات تلخ زندگی مثل فوت یکی از عزیزان، شکست در یک امتحان یا از دست دادن شغل می‌تواند باعث افسردگی در فرد شود. اگرچه بسیاری از افراد با این مشکلات در زندگی خود به‌خوبی کنار آمده و دشواری چندانی را تجربه نخواهند کرد بااین‌حال این شرایط توانایی آسیب زدن به فرد و ایجاد افسردگی را نیز خواهند داشت.

افکار ناکارآمد

وجود باورهای منفی و افکار ناکارآمد باعث خواهد شد که احتمال بروز افسردگی در فرد افزایش پیدا کند. سه نمونه از رایج‌ترین باورهای منفی که باعث افسردگی می‌شوند را می‌توان به‌عنوان 1. احساس دوست‌داشتنی نبودن و تنها ماندن یا تلاش بیش‌ازحد برای راضی نگه‌داشتن دیگران، 2. احساس بی‌ارزش و ناتوان بودن و اعتمادبه‌نفس پایین و 3. احساس عدم کنترل بر شرایط دانست. این افکار و باورها می‌تواند باعث شود که فرد به اختلال افسردگی مبتلا شود؛ زیرا در مواجهه با هریک از مشکلات به‌جای کمک به فرد برای پیدا کردن راهکارهای سالم‌تر او را در معرض مشکلات قرار می‌دهد.

روابط اجتماعی نامناسب

نبود سیستم حمایتی و تنها ماندن فرد در شرایط سخت یا اطرافیانی که به‌جای توجه باعث آزار و ناراحتی فرد باشند ازجمله دلایلی است که می‌تواند باعث بروز افسردگی در فرد شود.

بی‌توجهی به درمان افسردگی مالیخولیایی

روانشناسان معتقدند درصورتی‌که برای درمان انواع مختلف اختلال افسردگی اقدامی صورت نگیرد احتمال دارد این بیماری به‌صورت مزمن در فرد باقی بماند. علاوه بر این بروز هریک از دوره‌های افسردگی احتمال بروز دوره‌های دیگر را افزایش می‌دهد و به میزانی که تعداد این دوره‌ها بیشتر می‌شود شدت و مدت طولانی شدن هر دوره نیز افزایش پیدا می‌کند. به همین خاطر بهتر است پیش از جدی‌تر شدن بیماری و دشوار شدن فرایند درمان برای آن اقدام کنید.

علاوه بر تأثیری که درمان به‌موقع در وضعیت آینده این بیماری باقی می‌گذارد، افسردگی مالیخولیایی توانایی فرد برای فعالیت در محیط و همچنین لذت بردن از مسائل مختلف را کاهش می‌دهد و به همین خاطر باعث خواهد شد فرد نتواند از تمامی توانایی‌های خود در زمینه‌های مختلف استفاده کند. همچنین می‌توان این‌گونه فرض کرد که ابتلای یکی از اعضای خانواده به افسردگی می‌تواند شرایط روحی سایر اعضا را نیز تحت تأثیر خود قرار بدهد و به همین خاطر می‌بایست برای درمان این بیماری و همچنین حفظ سلامت روان سایر اعضای خانواده نیز اقداماتی صورت بگیرد.

درمان افسردگی مالیخولیایی

با توجه به اینکه افسردگی مالیخولیایی مشکلات جسمی و روانی را به‌صورت همزمان برای فرد ایجاد می‌کند معمولاً توصیه می‌شود که درمان‌های دارویی و رواندرمانی در کنار یکدیگر برای این افراد صورت بگیرد. البته درصورتی‌که روانشناس احساس کند شدت ناراحتی فرد به میزانی است که می‌تواند بدون استفاده از دارو نیز در جلسات درمانی شرکت کرده و تکالیف و انتظارات درمانی را انجام دهد ممکن است استفاده از دارو را کنار بگذارد. برای آشنایی با بهترین روش های درمان افسردگی کلیک کنید.

دارودرمانی

داروهای ضدافسردگی انواع مختلفی دارند و هریک مکانیزم عمل متفاوتی نیز خواهند داشت بااین‌حال تمامی آن‌ها در این ویژگی مشترک هستند که باعث افزایش انتقال‌دهنده‌های عصبی ازجمله سروتونین و اپی‌نفرین در مغز فرد می‌شوند. افزایش مجدد این مواد در مغز باعث خواهد شد که فرد مجدداً خلق معمول خود را به دست آورد.

بهتر است در استفاده از داروهای اعصاب به دو مطلب توجه داشته باشید. نخست اینکه این داروها از بدو استفاده تأثیری نخواهند داشت و می‌بایست برای مدتی مصرف آن‌ها را ادامه دهید. به همین خاطر درصورتی‌که احساس می‌کنید حتی در صورت مصرف نیز شرایط روحی شما تغییری نداشته بهتر است مصرف داروها را به‌صورت منظم و طبق دستور پزشک ادامه دهید. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که داروهای اعصاب اگرچه می‌توانند شرایط شما را بهبود ببخشند اما نمی‌توانند برای درمان بیماری شما اقدامی انجام دهند. به همین خاطر بهتر است برای درمان افسردگی خود از یک متخصص کمک بگیرید.

روان‌درمانی

جلسات رواندرمانی می‌توانند با توجه به شرایط فرد و دلایل بروز بیماری اشکال مختلفی داشته باشند. بااین‌حال به‌طورکلی در این جلسات به فرد کمک می‌شود تا با دلایل افسردگی مالیخولیایی خود آشنا شود. بسیاری از رفتارها و افکار فرد بدون آنکه خود اطلاعی داشته باشد باعث افسردگی و پریشانی وی خواهند شد. روانشناسان به فرد کمک خواهند کرد تا این رفتارها و باورها را شناسایی کرده و برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی کند. همچنین از طریق روش‌های فعال‌سازی رفتاری به فرد کمک می‌شود تا رفتارهایی مثل ورزش، اختصاص زمانی به تفریح و … را نیز در برنامه خود قرار دهد و از این طریق برای کاهش افسردگی اقدام نماید.

سؤالات متداول

1. آیا افسردگی ملانکولیک قابل درمان است؟

بله؛ تمامی انواع اختلال افسردگی را می‌توان با کمک گرفتن از متخصصین روانشناسی مورد درمان قرار داد.

2. چه داروهایی برای درمان افسردگی مالیخولیایی وجود دارد؟

انواع مختلفی از داروهای ضدافسردگی وجود دارند که با توجه به شرایط بیمار ممکن است برای وی تجویز شوند که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به فلوکستین، سرترالین و فلووکسامین اشاره کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می‌توانید از طریق شماره _ با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس بگیرید.

شماره تماس ذهن نو

 

 

منبع : افسردگی مالیخولیایی





:: برچسب‌ها: افسردگی مالیخولیایی ,
:: بازدید از این مطلب : 792
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 آبان 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: